Hoppa till innehåll

Orust Waldorf Förskola

Ett stenkast från Slussen på Orust ligger Waldorfförskolan, som vi kallar barnträdgården. På en gammal bondgård med stor fruktträdgård samsas barn och medarbetare tillsammans med får, höns, ankor och kaniner. Runtom finns hagar, berg och ängar och följer man grusvägen förbi gårdsbyggnaderna kommer man till förskolans skog.

En kvarts promenad åt andra hållet, där Orust Waldorfskola ligger, finns havet med klippor och sandstrand. Det gamla boningshuset är tillbyggt och rymmer idag två barngrupper – Guldäpplet på övervåningen och Silverpäronet där nere. I varje grupp finns runt tolv barn i åldrarna 3–5 år.  2006 byggdes ett litet gårdshus som kallas Kastanjehuset. Där huserar de yngsta barnen, 8–10 stycken mellan c:a 1 och 3 år, samt deras pedagoger. 

Barnträdgårdens utemiljö befinner sig under ständig utveckling för att kunna tillgodose stora såväl som små barns behov av utmaningar och trygghet. Våra djur är till glädje för de flesta och hjälper oss med på flera sätt med våra odlingar. De fyra elementen – jord, vatten, luft och eld – gör sig ständigt påminda i vår stora trädgård.